Tag: Himalája

Kávé sóval?

Nagyon sok kultúrában fogyasztják sóval a kávét, mivel a só kiélezi annak édességét és elnémítja keserűségét, így mélyebb ízélményeket okoz. A só a legjobbat hozza ki a kávéból, így érdemes a legerősebb feketénket is kipróbálni ilyen módon. A só persze sokféle formájú és méretű lehet, a különféle sófajták különbözőképpen hatnak a kávéra. Egyes kristályok szárazak …

Olvass tovább

Az Epsom só és a magnézium-klorid

A magnézium nagy mennyiségben megtalálható az emberi szervezetben és ez többféle célt tölt be a testünkben. A magnézium nagymértékben felelős az idegek és az izmok megfelelő munkájáért, illetve szabályozza még a szívfrekvenciát és erősíti a csontokat is. Egyes emberek azonban magnéziumhiányban szenvednek, különösen azok, akik bizonyos típusú gyógyszereket kénytelenek szedni, vagy akik olyan bélrendszeri rendellenességekben …

Olvass tovább

A Himalája só hatása a vírusokra

A Himalája sót ma már éppen olyan könnyedén be lehet szerezni, mint a közönséges asztali sót, ráadásul ezt már tömbökben, illetve granulátum formájában is meg lehet vásárolni. A Himalája sóból készülnek lámpák is, amelyek negatív ionokat bocsájtanak ki, ha egy égővel felmelegítjük őket, ezzel pedig olyan egészségügyi ellátásokra is alkalmas, mint a gyilkos vírusok és …

Olvass tovább

A Himalája só jelentősége

Ma már nemcsak az merül fel kérdésként, hogy mi van a pénztárcádban, hanem ugyanilyen fontos kérdés az is, hogy mi van a sótartódban. A testünk egészségét ugyanis nagymértékben befolyásolja az, hogy milyen sót használunk a mindennapokban. A legtöbben azonban még mindig a legolcsóbb asztali sót vesszük le a polcról, ami azonban nem nyújt semmiféle előnyt …

Olvass tovább

Főzés a Himalája sóval

A Himalája sót nagyszerűen fel lehet használni a főzéshez, illetve az élelmiszerekre is rászórhatjuk, hogy még intenzívebb ízt kaphassanak. Ráadásul a Himalája só kiválóan alkalmas a legfinomabb fűszerkeverékek elkészítéséhez is. Éppen ezért nem véletlen, hogy a Himalája só egyre népszerűbb, hiszen ezerféle recepthez, fogáshoz fel lehet használni. A Himalája só évszázadokig volt a hegyek mélyén, …

Olvass tovább

A Himalája kristályokban rejlő lehetőség 1.

A Himalája só nagy kristályait számos célra fel lehet használni: készülhetnek ebből gyertyák, fürdősók, szaunák, lámpák és számos egyéb tárgy és eszköz is. Tudományosan bizonyított, hogy a Himalája sólámpák és társai kiválóan képesek megtisztítani a levegőt, gyakran hívják ezért ezeket természetes légtisztítónak. A kivilágított Himalája sólámpák negatív ionokat bocsájtnak ki, amelyek képesek a pozitív töltésű …

Olvass tovább

A emberi sófogyasztás 1.

A nátrium és a klór só elektrolitok, ásványi anyagok, amelyek vezetik az elektromosságot a folyadékokban és a szövetekben. Ugyanolyan fontos elektrolitnak számítanak, mint a kálium, a kalcium és a magnézium. A vese egyensúlyának fenntartásához szükség van ezekre az elektrolitokra, ami ezekkel képes fenntartani a szervezet egészséges vízháztartását. Ha ez az egyensúly felborul, akkor az izmok, …

Olvass tovább

Hogyan vásároljunk Himalája sólámpát? 1.

A Himalája sólámpák egyre népszerűbbek nemcsak szépségük miatt, hanem aért is, mert már bebizonyosodott, hogy számos egészségügyi előnyük van ezeknek a daraboknak. Azonban kérdés az, hogy mindegyik Himalája sólámpa ugyanolyan minőségű? A válasz sajnos az, hogy nem. Mint minden más szabályozatlan termék esetében, itt is sokat változhat a Himalája só minősége az egyes gyártóktól függően. …

Olvass tovább

Mi az a Himalája sóterápia? 1.

A Himalája sóterápia egy modern változata annak a keleti gyógyító hagyománynak, melynek lényege, hogy az emberek minél több időt töltsenek a sóbarlangokban, mivel ezek jó hatással vannak az áltlaános egészségi állapotukra. Egy lengyel orvos, Dr. Boczkowski volt az első, aki 1843-ban rögzítette a sóbarlangok előnyeit, miután megállapította, hogy a Wielizcke sóbányákban dolgozó sóbányászoknak átlagon felüli …

Olvass tovább

Himalája só vs. tengeri só 1.

A szürke tengeri só egy kulináris sófajta, amelyet az Atlanti-óceánból nyernek ki a tengervíz elpárolásával, Észak-Franciaországban a bretagne-i partvidékről. A Himalája rózsaszín sót azonban a fleszín alatt bányásszák a Himalája hegyeiből, leggyakrabban Pakistánból. De mi is a különbség e kétfajta só között? Történelem Bár a tengeri só iránti érdeklődés elég hosszú időre nyúlik vissza, a …

Olvass tovább