Tag: himalája só

A Himalája só és a magas vérnyomás

A magas vérnyomás csak az Egyesült Államokban évente több, mint 23.000 ember halálát okozza, éppen ezért nagyon fontos a megelőzés. A magas vérnyomás megelőzése pedig sok tényezőtől függ: egyrészt ott vannak a belső tényezők, mint például a genetika, valamint a külső tényezők, például a táplálkozás és a testmozgás. A Himalája só fogyasztásával hozzájárulhatunk a vérnyomás …

Olvass tovább

A tengeri só gyógyhatásai

A tengeri só, ellentétben az erősen finomított kereskedelmi termékekkel, megőrzi természetességét, mivel nem szedik ki belőle azokat az értékes nyomelemeket, amelyek semlegesítik a savakat a szervezetben. A tengeri sóban tehát jelen vannak az értékes ásványi anyagok, és bár a különbség viszonylag kicsinek tűnik, a tengeri só mégis számos olyan egészségügyi ellátásra alkalmas, amire a finomított …

Olvass tovább

A Himalája kristálysóban kevesebb a nátrium?

A só többféle formában és névvel ellátva kapható a boltokban, amelyek egyrészt tükrözik a származást, másrészt a só speciális használatát is. A tengeri só például a tengerek kipárolgása során keletkezik, a kősót a föld alatt található betétekből nyerik ki. Az asztali só háztartási használatra készül. A mostani egészségügyi ajánlások értelmében az emberek olyan megoldásokat keresnek, …

Olvass tovább

Az Epsom só és a magnézium-klorid

A magnézium nagy mennyiségben megtalálható az emberi szervezetben és ez többféle célt tölt be a testünkben. A magnézium nagymértékben felelős az idegek és az izmok megfelelő munkájáért, illetve szabályozza még a szívfrekvenciát és erősíti a csontokat is. Egyes emberek azonban magnéziumhiányban szenvednek, különösen azok, akik bizonyos típusú gyógyszereket kénytelenek szedni, vagy akik olyan bélrendszeri rendellenességekben …

Olvass tovább

A vörös tengeri só egészségügyi előnyei

A só vagy nátrium-klorid olyan ásványi anyagokból áll, amelyeket z emberiség rendszeresen képes elfogysztani. A só javítja az ételek ízét és segít megőrizni az élemiszerek frissességét. A legtöbb kulináris sót földalatti sóbetétekből bányásszák ki, amit azután összezúnak és kálium-jodiddal, dextrózzal dúsítanak, hogy így jöjjön létre, amit úgy hívunk: jódozott konyhasó. A tengeri sót a párolgó …

Olvass tovább

A Himalája só hatása a vírusokra

A Himalája sót ma már éppen olyan könnyedén be lehet szerezni, mint a közönséges asztali sót, ráadásul ezt már tömbökben, illetve granulátum formájában is meg lehet vásárolni. A Himalája sóból készülnek lámpák is, amelyek negatív ionokat bocsájtanak ki, ha egy égővel felmelegítjük őket, ezzel pedig olyan egészségügyi ellátásokra is alkalmas, mint a gyilkos vírusok és …

Olvass tovább

A Himalája só jelentősége

Ma már nemcsak az merül fel kérdésként, hogy mi van a pénztárcádban, hanem ugyanilyen fontos kérdés az is, hogy mi van a sótartódban. A testünk egészségét ugyanis nagymértékben befolyásolja az, hogy milyen sót használunk a mindennapokban. A legtöbben azonban még mindig a legolcsóbb asztali sót vesszük le a polcról, ami azonban nem nyújt semmiféle előnyt …

Olvass tovább

Főzés a Himalája sóval

A Himalája sót nagyszerűen fel lehet használni a főzéshez, illetve az élelmiszerekre is rászórhatjuk, hogy még intenzívebb ízt kaphassanak. Ráadásul a Himalája só kiválóan alkalmas a legfinomabb fűszerkeverékek elkészítéséhez is. Éppen ezért nem véletlen, hogy a Himalája só egyre népszerűbb, hiszen ezerféle recepthez, fogáshoz fel lehet használni. A Himalája só évszázadokig volt a hegyek mélyén, …

Olvass tovább

A Himalája kristályokban rejlő lehetőség 1.

A Himalája só nagy kristályait számos célra fel lehet használni: készülhetnek ebből gyertyák, fürdősók, szaunák, lámpák és számos egyéb tárgy és eszköz is. Tudományosan bizonyított, hogy a Himalája sólámpák és társai kiválóan képesek megtisztítani a levegőt, gyakran hívják ezért ezeket természetes légtisztítónak. A kivilágított Himalája sólámpák negatív ionokat bocsájtnak ki, amelyek képesek a pozitív töltésű …

Olvass tovább

A emberi sófogyasztás 1.

A nátrium és a klór só elektrolitok, ásványi anyagok, amelyek vezetik az elektromosságot a folyadékokban és a szövetekben. Ugyanolyan fontos elektrolitnak számítanak, mint a kálium, a kalcium és a magnézium. A vese egyensúlyának fenntartásához szükség van ezekre az elektrolitokra, ami ezekkel képes fenntartani a szervezet egészséges vízháztartását. Ha ez az egyensúly felborul, akkor az izmok, …

Olvass tovább