A Himalája kristálysó

himalája16A Himalája kristálysó a bolygó legtisztább sófajtája, ami igen gazdag értékes ásványi anyagokban és energiában. A Himalája kristálysó mintegy 250 millió évvel ezelőtt jött létre, amikor a Himalája-hegység képződött. Mivel mechanikailag bányásszák, így ez a leghigénikusabb só a Földön: hihetetlenül tiszta, rózsaszínszínű anyagról van szó, amit a vas és más részecskék színeznek meg. A Himalája só kristályszerkezetű só – a bennük található energia a méretükkel arányos.

Mire lehet használni belsőleg a Himalája sót?

-A Himalája sóoldattal meg lehet tisztítani a fogakat is: egy ecsetet vagy fogkefét mártsunk 3%-os sóoldatban, ne nyeljük le, majd tisztítsuk meg a szokásos módon a fogainkat.

-A lábaknál is érdemes használni a Himalája sóoldatot: 3-5%-os oldatot készítsünk egy tálba, amibe áztassuk a lábainkat, ezzel elűzve a fáradtságot, a gombákat, az ekcémát, illetve a láb hidegségét is megszüntethetjük.

-A Himalája só képes gyógyítani az asztmát, a hörghurutot és más betegségeket, amelyek a légzőrendszert érintik.

-A Himalája sóoldatos borogatással lehet enyhíten a különféle külső gyulladásokat is.

– Kozmetikai célokra is kiváló – arc maszkként használható, de a szőrtelenítéshez is kiváló segédeszköz lehet. A maszk 1 kanál hatóanyagból, féle teáskanál AFA-ból és 1%-os Himalája kristálysó oldatból áll. Ezt a keveréket körülbelül 30 percig érdemes az arcon tartani, majd lemosni azt.

-A himalája só segít a nehéz egészségügy problémák kezelésében is, például hatékonyan gyógyítja a tüdőgyulladást, a köszvényt, a pikkelysömört és az ekcémát is.

-A Himalája sólámpa csökkenti a stresszt, segít csökkenteni az allergiás reakciókat, mivel a levegőt negatív ionokkal ionizálja.

-A Himalája kristálysót univerzálisan fel lehet használni a legtöbb folyamat kiegyensúlyozására a szervezetben. A Himalája kristálysóban található antioxidánsok védik a szervezetet és segítik a különféle betegségekből való kigyógyulást.

a