A Himalája só és a magas vérnyomás

A magas vérnyomás csak az Egyesült Államokban évente több, mint 23.000 ember halálát okozza, éppen ezért nagyon fontos a megelőzés. A magas vérnyomás megelőzése pedig sok tényezőtől függ: egyrészt ott vannak a belső tényezők, mint például a genetika, valamint a külső tényezők, például a táplálkozás és a testmozgás. A Himalája só fogyasztásával hozzájárulhatunk a vérnyomás normalizálásához.

 

Ásványi anyagban gazdag

A Himalája só nagy mennyiségben tartalmazza a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat. A nátriumtól és kloridtól nyeri el ízét, azonban eme íz intenzitását más ásványi anyagok, a magnézium, a kalcium, a vas csak tovább fokoz. E nyomelemek segítségével a vérnyomás is normalizálható.

 

Nátrium és magas vérnyomás

A Himalája kősó hatással van a vérnyomásra. A kősó nátriumtartalma segít szabályozni a folyadék mennyiségét a szervezetben. A nátrium fogyasztsával a test megtartja a vizet és segít fenntartani a vér elektrolit-egyensúlyát. Egyes embereknél ez a folyadék visszatartás megemelheti a vérnyomást, viszont a Himalája só egyéb ásványi anyagai szabályozzák azt. Vagyis más asztali és tengeri sókkal ellentétben a Himalája só ásványi anyagainak köszönhetően nem járul hozzá a magas vérnyomáshoz, sőt megfelelő mennyiségben fogyasztva még képes normalizálni és stabilizálni is azt. Persze ebből sem szabad túl sokat használni.

a