A kelta tengeri só és a Himalája só

himalája55Sok éven az orvosok azt mondták, hogy a túl sok sófogyasztás károsan hat az egészségre. Ha túl sok sót fogyasztunk, akkor magas vérnyomásra, szívproblémákkal, vesebetegséggel és más egészségügyi problémákkal kell számolnunk. A Water.com és egyéb kutatások szerint nem minden só káros az egészségre. A természetes sók, mint például a kelta tengeri só vagy a Himalája kősó számos egészségügyi előnnyel bír. Most ezekről lenne érdemes beszélni röviden.

A sófürdők előnyei

A kelta tengeri só és a Himalája só is javára válik a bőrnek, illetve a bőrrel összeköttetésben lévő szöveteknek is. A Himalája sóban való fürdés segíti a bőrt, hogy az kiadja magából a toxinokat, illetve, hogy elnyelje a hasznos ásványi anyagokat. A himalája só és a kelta tengeri só ezenfelül egy természetes filmréteget képez a bőrön, ami segít benntartani a nedvességet, így biztosítj, hogy a bőr tapintása puha és kellemes legyen. A sófürdőkben való ázás ezenfelül segít megnyugtatni az izom- és ízületi fájdalmakat.

A himalája só egyéb egészségügyi felhasználása

A kelta tengeri só kiválóan alkalas az orrüreg kiöblítésére, mely során a személy az egyik orrüregébe beönti a sóoldatot, a másik oldalon pedig az kifolyik. Így alaposan át lehet mosni a melléküregeket. Ez a folyamat enyhíti az allergiát, illetve a sinus fertőzésket is és a processzus egyaránt elvégezhető Himalája sóval és kelta tengeri sóval is.

A tengeri só ezenfelül felhasználható hámlasztásra is. A bőrt ha kelta tengeri sós vízzel vagy olajjal dörzsöljük át, akkor meg lehet szabadulni az elhalt hámrétegektől, illetve ki lehet tisztítani a pórusokat is.

a